Carrara meeting

Wiki

About visit in Marina di Carrara

Project Comenius - Marina di Carrara visit
We left on Wednesday morning. Our destination was Carrara, a city in the Toscany country in Italy. Our journey was full of expectations and laughing. We arrived there in the afternoon. Our host family accepted us very warmly. We had our first supper at Martin's host family. The evening was full of fun, games and waving our hands to understand each other.
My host's friend Gregorio, is from Massi. I had my room in the ground floor.
The next morning we got up at seven, took a snack and rushed to school. I had some problems with communications, but I could manage with the help. We took a look at the whole school, tried some italian specialities and tried some experiments. Gregorio's father picked us after school and took us to the mayor of Carrara. The mayor showed us the School of Art and told us about the history of Carrara.
In the evening we presented our experiments at school. After that we had supper and we we were watching the sky.
On Friday, I was at school at English and Art Lesson. In the afternoon I went to the weekend with our host family.
On Saturday morning we all visited the Gallery Michelangelo. There we could see the greatest masterpiece –DAVID. After that we visited the mine of marble which lies in the hills of Carrara. The famous tower and the church in Pisa were also very interesting.
Gregorio's grandmother cooked us delicious pasta. In the evening we had pizza in the pub.
The day we had to leave, came quickly. We promised each other to keep in touch.
The way back was long, but we weren't hungry because Mr. Avsec took care for everybody.
This was a very exciting experience I will never forget. It made my knowledge and confidence bigger.
Thank you everybody.

Anže

 

My stay in Italy

It was really nice. The first day, when we arrived to Marino di Carrara our host families were waiting for us in front of the Tendarossa hotel. Anže's host family joined my host family. Together we played table tennis, football, playstation 3 and Nintendo. After supper Anže's host family left.

The next day we visited school. Everyone in the class was asking about me.It was difficult to communicate with them, because their English was not so good. After school lessons we were accepted by the mayor of Carrara. We took photos together. The photo was published in the Italian newspaper Cronaco Corrara. We returned to school at seven where we had the presentation of our experiments. The supper which was very good was in the neighbouring school.

On Friday, my host family visited Anže's host family. We played games. We really had a good fun. The supper was in the restaurant.

The next day we visited the marble workshop where the statues of marble are being made. We saw a dinosaur egg. We were allowed to take some pieces of marble. After that we visited a stone-pit. The ride was very exciting because they drove us by jeeps. In the souvenir shop I bought three little statues.. In Pisa we saw a famous tower. Ana and me sent a postcard to our class. Pietro gave me a souvenir. In the evening we had pizza and a lot of fun.

On Sunday morning we gathered at the Tendarossa hotel. I wished I could stay but we had to leave. Our van had already been waiting.

I'd like to visit other countries too and be in any other project of Mrs. Gulič's organization.

Martin

 

Obisk v Italiji

 SREDA,28.3.2012

Ko smo prišli v Italijo, me je pred hotelom prevzela  Giulija in njena družina. Najprej smo šli v njihovo hišo odložit moje stvari. Zanimivo je, da po stanovanju hodijo s čevlji in ne uporabjalo copat. Malo kasneje smo se z Ano in njeno gostiteljico Saro dobili na peščeni plaži. Odšli smo nabirat školjke. Morje ni bilo tako čisto kot naše. Nato smo se poslovili in odšli domov ter zaspali.
ČETRTEK,29.3.2012
Zjutraj sva šli zGiulijo v šolo. Tam nas je ravnateljica šole pozdravila in predstavila. Potem smo odšli v laboratorij, kjer smo delali poskuse. Okoli pol treh je prišla Giulijina mami in odšli smo do muzeja, kjer je bil uraden sprejem. Prišel je župan. Odšli smo v dvorano. Ko je župan končal z govorom,  smo se vsi slikali. Potem smo Ana, jaz, Martin, Anže in naši gostitelji odšli v park. Tam smo se kar dolgo igrali. Ker smo ob šestih morali biti v šoli, smo pohiteli domov in se preoblekli. Okoli sedmih smo v angleščini predstavili naše poskuse. V šoli smo bili do enajstih, ker smo se še igrali. Potem smo utrujeni odšli domov.
PETEK,30.3.2012
Zjutraj sva z Giulijo odšli v šolo. V šoli smo izdelovali pahljače in amulet za srečo. Že okoli enih je prišla Giulijina mami in z Giulijino prijateljico Alice smo odšli v McDonalds. Tam so bili še Giulijini sošolci. Z njimi smo se igrali. Ko smo pojedli, smo odšli k Anžetovim gostiteljem v hišo ob reki. Tam smo se kar dolgo igrali, potem pa smo šli jest večerjo. Pri Anžetu smo bili do enajstih, potem pa smo odšli domov.
SOBOTA,31.3.2012
Že zjutraj smo se odpravili v delavnico, kjer iz marmorja izdelujejo kipe. Ko smo si jih ogledali, smo odšli v kamnolom marmorja. Tam smo se z Jeepi odpeljali čisto na vrh kamnoloma. Po ogledu smo odšli v Piso. Tam smo se slikali pred poševnim stolpom. Odšli smo tudi v cerkev. Bila je zelo velika in lepa. Malo kasneje smo šli kupit spominke in se potem  odpeljali nazaj v Cararo. Potem smo Ana, Anže, Martin, jaz in naši gostitelji odšli v picerijo. Ko smo pojedli, smo se še malo poigrali in potem odšli domov.
NEDELJA,1.4.2012
Ob devetih smo odšli iz Carare. Peljali smo se približno sedem ur. Ko smo okoli petih bili pred OŠ  Preska, so nas tam čakali naši starši. Z njimi smo se potem odšli domov.

Ajda

 

ITALIJA

28. 3. 2012, smo se s projektom Comenius, odpravili v Italijo. Bila sem zelo vesela, ker sem si zelo želela sodelovati v tem projektu.

Ko smo se peljali po Italiji, sem videla, da imajo zelo lepo pokrajino. Videla sem veliko polj in nasadov breskev. Skoraj vsa drevesa so bila v drevoredih.

Ko smo prišli na cilj, sem spoznala mojo gostiteljico Saro in njeno družino. Zvečer smo šli z družino k obali in se tam igrali z žogo.

Drugi dan sva s Saro šli v šolo. Pouk se je začel ob 8.00 in takoj sem opazila, da imajo učenci oblečene uniforme. Spodaj imajo modro majico, na kateri je napisan razred, čez to majico pa imajo modro ogrinjalo. Pouk se razlikuje od našega. Najprej imajo en predmet do desetih, nato pojedo malico, ki so jo prinesli s seboj. Sledi pol urni odmor zunaj na zraku, potem pa še ena ura. Po pouku imajo podaljšano bivanje tako kot mi. Ugotovila sem, da učenci ne znajo veliko angleško.

Po obveznostih v šoli smo šli na sprejem k županu. Godba je zaigrala vse himne držav, ki sodelujejo v projektu Comenius. Po sprejemu smo se z družinami mojih sošolcev zbrali in se igrali. Ko smo se nehali igrati, je bila ura že toliko, da smo morali nazaj v šolo, kjer smo predstavili poskuse. Zdelo se mi je, da smo imeli Slovenci najboljšo predstavitev. Starši so nam pripravili dobrote. Ta večer smo se igrali še pozno v noč.

Tretji dan, ko sem se poslavljala od prijateljic v šoli, sem ugotovila, da so Italjani zelo čustveni, saj ko sem odhajala, so nekatere punce jokale, pa čeprav smo se šele poznali dva dni. Za domov so nam izdelali razne pozornosti.

Po šoli smo se z družinami mojih sošolcev dobili pri Anžetovih gostiteljih na vikendu. Vikend je bil ob reki, tako smo se lahko igrali ob vodi. Igrali smo tudi Wii igrice. Proti večeru smo šli v gostilno, ki je stala čisto blizu. Spat smo prišli šele ob 23:30.

Predzadnji dan smo se zjutraj zbrali predstavniki vseh držav projekta Comenius v delavnici marmorja. Ogledali smo si kipe. Bili so gromozanski in zelo lepi. Videla sem tudi na marmor napisan napis Red Bull. Pri izhodu smo si lahko vzeli košček marmorja in granita. Družine so nas nato peljale do kamnoloma, kjer so snemali tudi Jamesa Bonda. Bilo mi je zelo všeč, ko smo se peljali z džipi. Ko je potekla še ta avantura, smo se odpravili domov. Za kosilo so mi pripravili majhne njoke, ki so bili v zeleni omaki. Ko sem to zagledala sem mislila, da mi ne bo všeč, a ko sem poskusila je bilo zelo dobro. Po kosilu smo se odpravili v Piso. Ko smo prišli v mesto, so nas na parkirišču obkolili temno polti ljudje. Prodajali so ure, sončna očala, nakit… Zagledali smo znameniti stolp, ki stoji postrani. Zraven je stala tudi velika cerkev. Vodička nam je povedala, da so eno kapelo cerkve gradili 24 let. Pri stolpu smo posneli tudi nekaj smešnih fotografij. Ko smo se vrnili, smo se spet z družinami zbrali v piceriji. Pozno v noč smo se zabavali na igralnih avtomatih.

Ana

0 Attachments
88 Views
File archive

Folder Number of folders # of Documents  
Pisa 0 2
Showing 1 result.